Filoknyten med äpple och kanel

Filodegen är visserligen gjord på vetemjöl men eftersom degen är så tunn blir det inte så mycket deg per person. De blir frasigt och påminner inte alls om de tunga feta pajdegarna som innehåller mycket vetemjöl och smör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 ark filodeg
  • 4 äpplen
  • 2 msk kanel
  • 2 msk fruktsocker
  • Olja
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta ut filodegen och tina den. Skala och kärna ur äpplena.
  3. Skär dem i tunna skivor. Blanda kanel och fruktsocker i en liten skål.
  4. Lägg ut filodegsarken och dela dem i två delar, så att det blir ark på ca 25x25 cm. Lägg två ark på varandra med äppelskivor i mitten. Pudra över socker och kanel blandningen och vik ihop till ett paket av det översta arket.
  5. Pensla med olja och vik in det andra arket.
  6. Slå in resten av äppelskivorna på samma sätt, det blir 8 paket.
  7. Lägg dem på en smord plåt och pensla med uppvispat ägg.
  8. Grädda i ca 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…