Fint fylld pannkaksrulle

Tunn och fluffig pannkaka med köttfärs- och gorgonzola fyllning. Kan förberedas och gratineras strax innan gästerna sätter sig till bords.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 50g smör eller margarin
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3-4 ägg
  • 100g riven smakrik ost, till gratinering senare
  • Fyllning:
  • 300g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 2 dl tomatsås
  • 100g gorgonzola
  • Garnering:
  • 10 cocktailtomater
  • 10 basilikablad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, grädde och matfett. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills smeten släpper kastrullens sodor och botten. Låt smeten svalna något. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
  2. Bred ut smeten på ett bakpapper, 30x40 cm, och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn färsen tills den smular sig. Tillsätt tomatsås och låt puttra 10 minuter. Blanda ner osten i mindre bitar och rör tills den smälter
  4. Stjälp upp pannkakan på ett nytt bakpapper och dra försiktigt loss gräddningspappret. Fördela fyllningen på kakan och rulla samman med hjälp av bakpappret. Lägg rullen på ett ugnsäkert fat, strö över ost och gratinera mitt i ugnen i 250 grader ca 5 minuter. Garnera med tomat och basilika.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…