Fishcakes med fruktsalsa och dipp

Fisk är nyttig varför inte göra något annat än vanlig stekt fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g torskfilé, färsk
  • 1 st ägg
  • 2 dl haricots verts
  • 1 tsk salt
  • 1½ msk röd currypasta
  • Chiliketchup
  • Till fritering:
  • Rapsolja
  • Fruktssalsa:
  • 1 st mango, strimlad
  • ½ gurka, delad, skalad, strimlad
  • 2 st schalottenlökar, strimlade
  • 1 st chili, röd
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 7 tsk socker

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare, mixa till fin färs. Blanda fiskfärsen med ägg, haricots verts, socker, salt och currypasta. Blanda ingredienserna väl och forma till små ”puckar”. Fritera i het olja tills gyllene på båda sidor. Servera med fruktsallad och chiliketchup.
  2. Blanda socker och vinäger tills sockret löst sig. Blanda övriga ingredienser och vänd med vinäger-sockerdressing innan servering.
  3. OBS: Ersätt den utrotningshotade torsken i grundreceptet med exempelvis sej eller hoki.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept