Flädermarinerade jordgubbar med grädde och chokladkrisp

Sommarens kanske enklaste och godaste dessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chokladkrisp:
  • 75 g mörk choklad
  • 2 dl K-special eller liknande flingor
  • Flädermarinerade jordgubbar:
  • ½ liter jordgubbar, 250 g
  • 2 msk outspädd flädersaft
  • Servering:
  • 1½ dl vispgrädde

Gör så här

  1. Chokladkrisp:
  2. Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
  3. Rör ner flingorna och bred ut blandningen på en bricka klädd med smörgås- eller bakpapper. Låt stelna i kylen.
  4. Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Blanda dem med den outspädda saften och låt stå och dra i ca 20 minuter. Vispa grädden ganska löst.
  5. Bryt chokladkrispet i mindre bitar och varva det tillsammans med grädden och jordgubbarna i glas eller portionsskålar. Servera direkt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…