Fläderpannacotta med jordgubbstopp

Härligt fräsch dessert som kan förberedas och stå klar när gästerna kommer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7½ dl vispgrädde
  • ½ liter konc flädersaft
  • 2½ dl gelésocker multi
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3/4 apelsin, rivet skal
  • 3/4 liter jordgubbar
  • 3 msk socker
  • 1 lime, rivet skal

Gör så här

  1. Blanda grädde, saft, gelésocker, vaniljsocker och apelsinskal i en kastrull och koka i ½ minut. Häll upp i små portionsglas/skålar och ställ i kylskåp fram till servering, minst ett par timmar.
  2. Vid servering:
  3. Dela jordgubbarna i små bitar och blanda med socker och limeskal. Fördela blandningen på pannacottan och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…