Fläsk med löksås noveau

Jättegott! - LCHF rätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g rimmat fläsk
  • 200 g purjolök, finhackad
  • 100 g gul lök, finhackad
  • 500 g crème fraiche, naturell
  • 3-4 tsk dijonsenap
  • 8-10 droppar tabasco
  • Salt
  • Smör till stekningen
  • Champinjon- och sparrisfräs:
  • Ca 100 g champinjoner, skivade
  • 1 knippe grön färsk sparris, i små bitar (ca 150 g)
  • Garnering:
  • Gräslök, finhackad
  • Machésallad

Gör så här

  1. Börja med att bryna purjolöken och den gula löken på medelhög värme i mycket smör tills den är mjuk och glansig. Tag upp löken och låt den svalna.
  2. Blanda ner crème fraiche och dijonsenap i den avsvalnade löken. Krydda med tabasco och salt.
  3. Stek fläsket så knaprigt som du vill ha det. När fläsket är färdigt tar du upp det ur pannan och håller det varmt.
  4. Stek champinjonerna och sparrisen i fettet tills svampen har fått lagom stekyta och sparrisen fortfarande har stuns i sig.
  5. Lägg upp en liten bädd med machésallad på tallriken och lägg på fläskskivor.
  6. Klicka över såsen och toppa med champinjon- och sparrisfräset.
  7. Sprinkla över lite finhackad gräslök om du så önskar. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr