Fläskfile à la Italien

En lite festligare rätt med en fräsch smak. Perfekt för den som inte gillar gräddiga såser

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-2 fläskfiléer
  • 1 kg potatis
  • 2-3 lökar
  • 1 kruka basilika
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 frp ruccola
  • 1 frp solrosskott
  • 200 g fetaost
  • 1-2 frp körsbärstomater eller liknande

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén, stek den gyllene med salt och peppar. Efterstek den endera i traktörpanna med lock eller i ugn 125 grader. Innertemperatur 60-65 grader
  2. Borsta potatisen, skiva i halvtjocka skivor
  3. Skiva löken. Blanda runt med olivolja och salt och peppar och stek i ugnen 225 grader tills potatisen är mjuk
  4. Mixa basilika, vatten, (fin) olivolja, salt och peppar
  5. När potatisen är klar blandar man i ruccola, solrosskott och tomater och slår basilikadressingen över.

Kommentarer

Jättegott !!! Jag tog blandade rotfrukter istället för bara potatis.

Liknande recept