Fläskfilé i chilisås

Väldigt enkel rätt, som passar både vardag och fest. Väldigt uppskattad och helt himmelsk i smaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 5 dl vispgrädde
  • Chilisås (efter eget tycke)
  • 1 msk senap
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa filé från hinnor och skär i 1 cm tjocka skivor.
  2. Bryn de i en stekpanna och salta och peppra.
  3. Lägg över köttet i en eldfast form med höga kanter.
  4. Vispa ur stekapannan med grädden till sätt och senapen och önskad mängd chilisås.
  5. Låt puttra några minuter. Häll sedan såsen över filén. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 15 min, den ska få lite färg.
  6. Severa med ris, potatisgratäng eller hasselbackspotatis och fräch sallad.
  7. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept