Fläskfilé i mango chutneysås

Går utmärkt att förbereda och bara värma strax innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfile
  • 1 st stor purjolök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 0,5 dl mango chutney (valfri styrka)
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 0,5 tärning oxbuljong
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i skivor och salta och peppra dem.
  2. Skölj och skär purjolöken i skivor.
  3. Stek purjon lite lätt (bryn ej) i smör. Lägg över på ett fat.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek köttet. Lyft upp skivorna och lägg på en tallrik.
  5. Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 minuter. Smaka av.
  6. Servera med nypotatis eller ugnstekt klyftpotatis och tomatsallad.

Kommentarer

jättegott
Gick inte riktigt hem här, vet inte om det var med, men fick inte till smaken så bra tyvärr.
Jättegott, blir flera gånger hemma hos mig.
Mycket god och omtyckt av hela familjen, ett stort plus att den inte innehöll curry!!!!
Verkar supergott :)
Jättegott och den går snabbt att göra med.
Fantastiskt gott och jätteenkelt.

Liknande recept