Fläskfile i örtsås

Smidigt när såsen och köttet kokas ihop.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfile
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Smör
  • Sås:
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • ½ dl hackad gräslök
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk fransk senap

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor, salta och peppra. Bryn det i smör i en stekpanna. Vispa ihop grädde och mjöl i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, örter och senap. Koka upp under vispning. Lägg ner köttet i såsen och låt det puttra i cirka 5minuter.
  2. Servera med potatis eller pasta och en god grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept