Fläskfilé med gräddstuvad palsternacka

Helstekt fläskfilé med gräddstuvad palsternacka. En jättegod kombination

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 500 g palsternacka
  • 2 1/2 dl tunn grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1/2 krm paprikapulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk smör , margarin eller matolja

Gör så här

  1. Tag bort ev senor från köttet.
  2. Skala palsternackan och skär den i knappt centimeterstora tärningar.
  3. Lägg dem i en kastrull och tillsätt grädde, salt, peppar och paprikapulver.
  4. Sjud palsternackan över svag värme, ca 6-8 minuter, så att den blir mjuk men inte mosig.
  5. Rör ut vetemjölet i vatten och hacka persiljan grovt.
  6. Blanda redningen och persiljan med palsternackan, låt koka under omrörning och sjuda ca 3 min.
  7. Stek fläskfilén i brynt matfett till fin färg, tills den är genomstekt, ca 15 minuter.
  8. Salta och peppra.
  9. Servera med den stuvade palsternackan och råstekt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…