Fläskfilé med grönpeppar

Härligt krämig och god blir såsen till denna enkla rätt med fläskfilé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 700 g fläskfile
  • 8 soltorkade tomater
  • 200 g blandsvamp eller champinjoner
  • 100 g mjukost (soltorkade tomater)
  • 2 dl matlagningsgrädde eller crème fraiche
  • 1 tsk dijongsenap
  • 20 mortlade grönpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 2-3 krm peppar
  • 1 tsk dragon

Gör så här

  1. Bryn fläskfilén runt om så den får fin färg. Salta och peppra med 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
  2. Rulla in fläskfilen i lite folie och sätt in i ugnen ca 20 minuter i 200°. Ta ut filen och skiva den i cm-tjocka skivor- lägg i ugnsform.
  3. Lägg strimlade tomater och skivad svamp över.
  4. Koka ihop övriga ingredienser till en såsen - smaka av med lite salt och peppar.
  5. Häll såsen över och strö på lite riven ost och torkad dragon. Gratinera i ugnen till osten fått fin färg
  6. Servera med en god sallad och ugnspotatis. Supergott!

Kommentarer

En fullpoängare. Alla gillade det. Fler av våra vänner kommer att få smaka detta. Tack :)
Fantastiskt gott, tog hälften creme fraiche och hälften mellangrädde! Detta kommer jag definitivt att laga många gånger.
Oj va gott, tack så mycket o 5 Poäng.
Detta var en riktigt smarrig rätt som vi säkert kommer att göra igen. Jag dubblerade såsen för det går åt mycket i vår familj. Bandspagetti var också gott till.
Vi och våran gäster tyckte om den här rätten.
Jag gjorde som zudette och la till creme fraiche. Även jag hade färska champinjoner. Rätten blev mycket uppskattad av familjen och våra gäster. Kommer säkert att göra den vid fler tillfällen.
En toppengod festrätt som blev mycket uppskattad! Jag använde färska chaminjoner och det blev hur bra som helst! Till såsen hade jag dock i en burk creme fraich för att få mer mängd i såsen - funkade bra så det kommer jag att ha i även nästa gång!

Liknande recept