Fläskfilé med kantareller och balsamvinäger

Gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl balsamvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • Matfett till att steka med
  • Salt
  • Peppar
  • Topping:
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 1-2 syrliga äpplen
  • 200 g rensade kantareller
  • 80 g ruccola

Gör så här

  1. Ugn 175º.
  2. Bryn filén runt om, och krydda med lite salt och peppar. Stek klart i ugn i 20-25 minuter.
  3. Hacka vitlöken fint, och blanda med balsamvinäger och honung i en kastrull. Tillsätt lite salt och lite peppar, och koka ihop.
  4. Tärna sidfläsk och äpple. Fräs fläsket tills det är knaprigt, tillsätt sen kantarellerna. Blanda sedan med äpple och ruccola.
  5. Skiva fläskfilén och lägg upp på ett fat. Ringla över balsamvinägersåsen, och toppa med kantarellröran

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…