Fläskfilé med körsbärssås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-700 g fläskfilé
  • salt
  • peppar
  • citronsaft
  • smör el. margarin till stekning
  • 2 dl köttbuljong
  • 2-3 dl grädde
  • 1 dl körsbärssylt
  • 2 msk soja
  • 1 msk majzena
  • ca 3 msk vatten
  • 1 tsk timjan

Gör så här

  1. Skär bort hinnorna och gnid in den hela filén med citronsaft, salt och peppar. Bryn den hela filen, (el. dela i två bitar) runt om i smör el. margarin. Häll på hälften av buljongen och låt filén efterstek under lock i ca 20 min. När den är klar tas den upp och hålls varm. Häll på resten av buljongen, grädde, körsbärssylt, soja, redning på majzen o vatten, timjan. Smaka av med salt o peppar om det behövs. Skiva filen och häll över lite sås. Servera med resten av såsen och tex. klyftpotatis el. Hasselbacks potatis, haricots verts.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept