Fläskfilé med madeirasås och ugnsbakade grönsaker

Hittade det här receptet på dansukker och måste säga att det blev väldigt gott med såsen och den ugnsbakade grönsaksröran.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-800 g fläskfilé
  • Grönsaksröra:
  • 200 g färska champinjoner
  • 4-6 potatisar i klyftor
  • 2 rödlökar i klyftor
  • 3 morötter i bitar
  • 2 paprikor i bitar, valfri färg
  • 1 squash i skivor
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk färsk oregano
  • 2 msk olja
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 dl pinjekärnor eller solroskärnor
  • Sås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3/4 dl balsamvinäger
  • 3 msk farinsocker
  • 1 1/2 dl madeira
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och dela grönsaker,svamp och rotfrukter i bitar och skivor. Blanda champinjoner, potatis, rödlök, morötter, paprika, squash, timjan, oregano, olja, farin, salt, svartpeppar och pinjekärnor till grönsaksröran i en långpanna och baka mitt i ugnen i 175° i ca 30 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en gryta. Tillsätt farinet och låt detta fräsa med. Häll försiktigt i vinäger och vin och låt koka samman i ett par minuter. Tillsätt fond och vatten och låt koka i ytterligare någon minut. Sila eventuellt bort lökhacket. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ansa köttet och skär det i 3-4 cm tjocka skivor. Stek köttet på båda sidor. Salta och peppra. Servera med grönsaksblandningen och såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept