Fläskfilé med pistaschtäcke

Gott som bara den...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 tomater
  • 800 g djupfrysta potatisklyftor
  • Haricots verts
  • Pistaschtäcke:
  • 50 g pistaschnötter
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • Sås:
  • 2 dl sky och köttbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk soja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpure'
  • 1 msk kalvfond

Gör så här

  1. Bryn filén runtom i en stekpanna. Salta och peppra.
  2. Lägg filen på ett ugnssäkert fat, sätt i en köttermometer. Lägg halverade tomater bredvid. Stek i 200 grader ca 20 minuter, vid 70 grader är filén klar.
  3. Mixa nötter, persilja och vitlök. Rör ner parmesan och olivolja till en jämn smet. Bred blandningen över kött och tomater och ställ in i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
  4. Mät upp skyn och häll den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till såsen. Koka upp under omrörning och fortsätt att sjuda såsen under omrörning 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär upp filén i skivor och servera med ugnsstekta potatisklyftor, tomathalvor, bönor och såsen.

Kommentarer

hoppsan, lurades det var 2005 som var årgången på vinet, sorry...
Smarrigt!!! En glas rött satt fint till, det var "Don Jacobo Crinaza" 2007 (nr 6573) från Spanien för 79:-

Liknande recept