Fläskfilè med potatissallad

Gott i sommar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 800 g fläskfilé
  • ca 800 g färsk- eller delikatesspotatis
  • 1 msk tabasco
  • 2 msk brun farin
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1/2 dl olivolja + olja till stekning
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 dl färskpressad limejuice
  • 1 tsk curry
  • 1 liten rödlök
  • 2 mogna avokador
  • 200 g blandade salladsskott/sallad
  • Ev färsk koriander
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Borsta ev potatisen och koka i lättsaltat vatten. Putsa köttet fritt från senor och krydda generöst med salt och peppar.
  2. Bryn köttet runt om i en het panna i lite olja. Ta av och lägg över i en ugnssäker form.
  3. Rör ihop tabasco, farin och vitlök. Gnid in köttets ovansida med blandningen. Tilllaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter.
  4. Vispa ihop olivolja, lime- och apelsinjuice. Smaka av med curry, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  5. Skala och skär löken i tunna klyftor. Halvera, gröp ur och skär avokadon i grova bitar. Skär den varma potatisen i grova bitar.
  6. Blanda salladsskotten, ev plockad koriander, potatis, lök och avokado med dressingen.
  7. Arrangera salladen luftigt på tallrikar. Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor och servera till salladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept