Fläskfilé med smaskig sås

En mycket lätt rätt med fläskfilé som blivit en klassiker på nyårsafton och andra festliga tillfällen. Eller varför inte en helt vanlig söndag?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 3 dl mellangrädde
  • 1 ask cantadou 4 sorters peppar
  • 3 msk rödvin
  • Vindruvor
  • Salt
  • Peppar
  • Ev lite maizena redning
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skär den i 2 cm tjocka skivor. Stek dem och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över halverade vindruvor. Häll grädden i pannan och klicka sedan i osten. Rör till osten smält. Häll i vinet och låt koka ihop en liten stund. Smaka av med salt och peppar. Om såsen blir lös kan man reda av den lite.
  2. Häll såsen över köttet. Gratinera i 10-15 min i 225 grader. Servera med kroketter och sallad!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept