Fläskfilé med tomater.

En lättsam och god gratäng!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • 1 hg rökt skinka
  • 4 tomater
  • 1 brk champinjonstuvning 200 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 brk champinjoner ca 200 g
  • Riven ost
  • Paprikapulver.
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin till stekning

Gör så här

  1. Skiva tomaterna och stek dem lätt. Lägg dem i botten på en eldfast form. Ansa och skiva filén. Bryn den och krydda med salt och peppar. Lägg köttet ovanpå tomatskivorna. Tärna skinkan och fördela den över köttet. Blanda ihop champinjonstuvningen, crème fraichen, grädden och champinjonerna och häll över. Strö till sist över riven ost och paprikapulver.
  2. Gratinera i 225 grader i 15-20 min.
  3. Servera ris och sallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept