Fläskfilé på syditalienskt vis

Gott och snabblagat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 kg mogna tomater
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka basilika
  • 1 ½ dl rödvin
  • 1 msk konc kalvfond
  • Maizena till redning
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i skivor som bryns i stekpanna
  2. Köttet ska inte stekas klart utan bara få färg
  3. Lägg köttet åt sidan
  4. Skålla tomaterna i hett vatten
  5. Dra bort skal, fästen och kärnhus
  6. Lägg tomaterna i stekpannan, pressa i vitlök, krydda med en matsked hackad oregano.
  7. Slå i vin och en matsked koncentrerad kalvfond.
  8. Låt allt koka upp utan lock
  9. Salta och peppra
  10. Lägg ner köttet i pannan.
  11. Sänk värmen och sjud allt några minuter.
  12. Red med majsena.
  13. Serveras med ärter, potatisklyftor, ruccolasallad och svarta oliver

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…