Fläskfilé Sinkadus (kycklingfilé)

Ett recept jag haft i 20 år och är fortfarande lika gott. Har använts i restaurangkök av en bekant till familjen, efter att ha smakat det hos mig. Bra att göra i förväg, sen bara gratinera. Blir en helt annan smak om man använder kyckling istället, nästan ännu godare......

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé (ev kyckling)
  • 5-6 st tomater
  • 200 gr tärnad rökt skinka
  • 150 gr skivade champinjoner, färska
  • 2 dl grädde
  • 2 msk senap
  • 1-1½ dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Skär filéerna i 2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn dem + svampen. Skiva tomaterna. Täck botten och sidor i en smort ungssäker form med tomatskivorna. Lägg på filéerna och svampen.
  2. Hetta upp stekpannan och vispa ur skyn med senap och grädde. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt skinkan. Häll såsen över svampen och filéerna. Strö över riven ost och gratinera i 225 grader i 15-20 minuter.
  3. Servera med pressad potatis.

Kommentarer

Riktigt gott
Låter mumsigt
Det var gott :)
Åh detta åt vi ofta för ett par år sedan. Ett recept jag helt glömt bort. Nu ska det lagas igen. Tack
Kan bara intyga att detta är en mycket god rätt!

Liknande recept

@ros

Filé med smakrik sås

”Kreolskans gryta” har blivit en klassiker som alltid är lika uppskattad. Här fyller jag fläskfilén med kryddig chorizo och serverar till ”Kreolskans” smakrika sås.…

@josses

Backlunds Filéröra

Ännu ett recept jag fått på jobbet på lunchrasten. Perfekt bjudrätt som kan förberedas en stund i förväg. Går även att dubblera om man…

@ros

Fläskfilé med potatisgratäng

Fyll fläskfilén med basilika, västerbottenost, parmaskinka och lite rivet citronskal. Stek snabbt i panna och ställ därefter in i ugnen. Servera en krämig potatisgratäng…