Fläskfilégryta med ädelost

Ädelosten och rödvinet passar perfekt med varandra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfié
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 10-12 små lökar
  • 2 vitlökar, tunt skivade
  • 2 paprikor, strimlade
  • 1-2 morötter, tunt skivade
  • 1 dl rödvin
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 100 g riven ädelost
  • 1/2 pkt små frysta gröna ärter
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk kinesisk soja
  • Salt
  • Vitlökspeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden, smaka av med salt och vitlökspeppar. Skär fläskfilén i 1 cm tunna skivor.
  2. Lägg ner köttet och blanda väl. Låt marinera minst 2 timmar.
  3. Stek purjo, smålök och vitlök mjukt utan att det tar färg. Lägg över i en gryta. Stek paprika och morot några minuter, salta och peppra, lägg över i grytan. Sila bort marinaden från köttet, och häll den över grönsakerna i grytan.
  4. Bryn köttet ett par minuter och lägg över i grytan. Vispa ur pannan med rödvinet och tillsätt det i grytan. Rör ner grädde, kalvfond och ost. Blanda väl och sjud sakta 20-30 minuter.
  5. Tillsätt ärterna mot slutet. Smaka av med salt och peppar, strö över hackad persilja och servera genast direkt ur grytan.
  6. Servera gärna med kokt ris eller kokt potatis.

Kommentarer

Blev uppskattat till nyår. Tog mindre av parika och lök pga. av min födoämnesallergi. Blev ändå få mycket paprika i min smak. Underbar och mör gryta som jag ska göra mera av men då tar jag bort saker som jag inte tål med / kram
Detta var en riktig god o smakrik rätt som även mina kräsna barn gillade jättemycket! 5:a från oss
Underbart gott om jag får säga det själv :) Det vart en kalasbra nyårsmiddag!
Åhhhh, så gott detta va :)
Mycket god gryta.Den här kommer jag att göra fler gånger.En klar fempoängare från mig.
Avnjutit denna rätt i kväll. Gillad av hela familjen.
Fick receptet av en kollega och det är ett frekvent användt recept hemma hos oss nu. Det är en riktig höjdargryta! Mums!
supergott! Min 18-månaders åt en stor portion :o)
Helt fantastiskt god gryta. Jag bytte ut ärtorna mot sockerärtor istället. Det blev kanon gott.
Smaskens!
mycke gott. äter gärna flera ggr. jag ger det 4stjärnor

Liknande recept