Fläskfilespett med stekta tomater

Gott i sommartid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk ingefära, färsk riven
  • 1 tsk honung
  • 4 st tomater, stora
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl solrosfrön
  • Salt
  • Peppar
  • Grillspett i trä

Gör så här

  1. Lägg grillspetten 10 min i lite vatten, så bränns de inte vid lika lätt vid tillagning. Rensa och skär upp fläskfilén i bitar om ca: 4-5 cm.
  2. Trä upp fläskfilébitarna på grillspetten, salta och peppra. Blanda soja, ingefära och honung och pensla över köttet. Bryn spetten i en medelvarm stekpanna. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och sätt in dem i ugnen på 175 grader i 5 min.
  3. Skär tomaterna i halvor och stek dem i mak 2 min på varje sida. Lägg upp på tallrik, strö över solrosfrön eller solrosskott.
  4. Servera med ris eller bakad potatis och en klick gräddfil.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept