Fläskschnitzel Cordon Bleu

En enkel och god middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g benfri kotlett
  • 4 rökt skinka, skivor
  • 4 ost, lagrad i skivor
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd, vete
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Skär ut en fjärilskotlett och banka ut den till ca 4 mm tjocklek.
  2. Lägg på 1 skiva ost och en skiva skinka. Vik dubbelt, salta och peppra.
  3. Vänd först i vetemjöl, sedan i lättvispat ägg, klappa till sist in ströbrödet. (Detta förfarande kallas dubbelpanering).
  4. Värm rikligt med smör i en stekpanna, stek när smöret är gyllenbrunt.
  5. Ös och vänd ofta tills schnitzeln har fått fin färg.
  6. Servera genast med potatis och grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept