Fläskytterfilé med rödvinsdoft

En riktigt god helgmiddag. Receptet är för 2, men är ni t.ex 4 så är det bara att dubbla ingredienserna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl rött vin el matlagningsvin
  • ½ dl vit sirap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 stora tomater
  • 100 g haricots verts
  • ½ strimlad rödlök
  • ½ burk kidneybönor à 400 g
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g fläskytterfilé
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Lägg rött vin och vit sirap i en liten kastrull med 1 delad vitlöksklyfta och kryddnejlikorna. Låt sjuda ihop tills hälften återstår och det har blivit en simmig sås. Låt kallna.
  2. Tärna de stora, mogna tomaterna. Sjud haricots verts i saltat vatten 1 minut, låt rinna av. Blanda tomater, haricots verts, rödlök och kidneybönor. Smaksätt salladen med olivolja, vinäger och 2 tsk av rödvinssirapen, salt och peppar.
  3. Stek fläskytterfilén i skivor i smör.
  4. Servera med salladen och skeda resterande sirap över köttet vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept