Fläskytterfilégryta med Äppelcurry och Sting

Perfekt bjudrätt till både tjejmiddagen eller släktkalaset – älskas av både mina vänner, min familj, gamla mormor och kompisens barn. Lätt att dubbla för att räcka till många och kan förberedas helt - bara ta fram och koka upp när gästerna anländer eller det är dags för middag. Denna rätt funkar lika bra med fläskfilé, kalkon eller kyckling.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskytterfilé
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • ½ purjolök
  • 1 färsk broccoliklase
  • 1 ½ dl strimlad vitkål
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl sky (vispa ur pannan där allt brynts med vatten)
  • 2 msk mangochutney
  • 1 msk mörk kinesisk soja
  • 1 tsk curry
  • 1/1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Putsa och skär sedan fläskytterfilén i små, munsstora bitar. Bryn i pannan, medan du strimlar grönsakerna.
  2. Häll över filén i en annan, stor panna/gryta och fräs sedan grönsakerna.
  3. Hacka äpplen och dela broccolin i småbitar, fräs även detta innan allt blandas samman i den stora pannan/grytan.
  4. Tillsätt crème fraiche, sky, mangochutney och soja. Låt koka upp under lock och tillsätt därefter alla kryddor, allt efter smak och låt puttra 5-10 minuter.
  5. Servera med nykokt färsk pasta eller ris.

Kommentarer

God pastasås. Jag bytte ut fläskytterfilén mot skinka för att använda resterna av julskinkan, men det funkade utmärkt. Jag tror rätten vinner på att använda syrliga äpplen för att bryta av mot smakerna av salt och umami. Ska jag anmärka på något är det att sojan gjorde såsen ganska brun och tråkig rent estetiskt, nästa gång kanske jag drar ner på sojan eller byter ut den mot någon buljong.

Liknande recept

@marre73

Kyckling utan dess like

Gjorde denna idag, visste inte vad jag skulle hitta på med kycklingen som jag inte gjort förut, blev omtyckt av alla. Hoppas den passar…