Focaccia med örtkryddor

I receptet ges förslag till tre olika smaksättningar. Jag har själv provat med tomatjuice och basilika. Tänk på att använda en storlek mindre plåt än den den vanliga ugnsplåten. Jag har bakat brödet i en vanlig ugnsplåt och tyckte att brödet blev för platt. Nästa gång använde jag en mindre plåt och brödet blev naturligtvis större och fluffigare. Lycka till!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst, 1/2 paket
  • 3 1/2 dl tomatjuice eller morotsjuice eller grönsaksjuice
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • Smaksättning:
  • Basilika till tomatjuice eller
  • imjan till morotsjuice
  • eller citronpeppar till grönsaksjuice
  • 7–8 dl vetemjöl
  • Garnering:
  • Oliver
  • 2 msk olivolja
  • Havssalt

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Smula jästen. Värm vätskan till 37 grader och häll över jästen.
  3. Tillsätt salt, olja, kryddor och det mesta av mjölet.
  4. Tillsätt eventuellt mera mjöl efter hand och knåda degen smidig.
  5. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  6. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Platta ut den på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare cirka 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ner oliver jämnt över degen, pensla med olja och strö över salt. Grädda i 15–20 minuter.
  8. Låt svalna under bakduk och skär sedan i rutor.

Kommentarer

Stö över Röd Lök så får du en helt annan karaktär när den i princip karamelliseras i oljan och saltet...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…