Foccacia med tapenade

Fantastiskt gott italienskt vitlöks- rosmarindoftande olivbröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Foccacia:
  • 50 g jäst
  • 6,25 dl vatten
  • 6,25 g honung
  • 625 g special vetemjöl
  • 187,5 g durum vetemjöl eller jästbrödsmjöl
  • 62,5 g olivolja
  • 18,8 g havssalt
  • Tapenade:
  • Svarta (urkärnade oliver) & gröna oliver
  • Vitlök
  • persilja
  • Salt
  • Peppar
  • (Ev. sardeller)

Gör så här

  1. Foccacia:
  2. Blanda jäst med vatten och honung. Tillsätt mjöl och blanda 3 minuter. Tillsätt olja och knåda 10 minuter på högre hastighet. Tillsätt havssalt och knåda 7 minuter.
  3. Häll degen i en inoljad skål eller plastback, jäs 1 ½-2 timmar. Lägg det i en inoljad långpanna. Mixa vitlök, salt, olivolja och pensla brödet. "Nagga" brödet (tryck fördjupningar i brödet). Gnid in eventuella örter i brödet, te.x. rosmarin)
  4. Baka av i ugn 250 grader i 9-12 minuter. "Ånga" brödet 2 ggr under gräddningstiden.
  5. Tapenade:
  6. Mixa ingredienserna i en matberedare

Kommentarer

Hur tjockt/hög blir denna foccacian?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr