Fräsch kycklingtaco med Pico de Gallo

Söker du efter ett fräscht alternativ till vanliga tacos? Det här receptet smakar som de tacos som man beställer i Mexiko. Vi äter våra tacos i mjuka tortillabröd och serverar både Tortillachips chili och Tortillachips cheese till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mjuka tortillabröd
  • Tortillachips
  • Kyckling:
  • 900 g kycklingfilé
  • 2 lime, saften
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 4 msk raps- eller solrosolja
  • 1-1,5 msk sambal oelek
  • 2 tsk torkad mynta
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk spiskummin
  • Pico de Gallo:
  • 4-5 stora tomater
  • 1 gul lök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk limejuice
  • 1/2 röd chili, finhackas
  • Salt

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop marinaden till kycklingen, dvs. limesaft, pressad vitlök, olja, sambal oelek, mynta paprikapulver, salt och spiskummin. Skär kycklingköttet i 1x1 cm stora bitar. Lägg kycklingbitarna i marinaden och blanda.
  2. Hacka tomaterna, lök och koriander fint. Blanda med limejuice och hackad chili. Smaka av med salt.
  3. Stek kycklingbitarna tills de är genomstekta. Servera kycklingbitarna i mjuka tortillabröd tillsammans med Pico de Gallo. Servera tortillachips till.

Kommentarer

Jag glömde skriva att jag brukar sila tomatröran precis innan servering. Vätskan tar jag rätt på för att hälla tillbaka i tomatröran om det blir rester. Om man silar den blir rätten inte lika rinnig.
Det var jättegott, men rinnigt :)

Liknande recept

Tobagokyckling

Från Moma’s kitchen kommer detta spännande recept som jag lagar lite då och då. Jättegott och jag och mannen vi åt och njöt! Några…