Fräsch potatissallad med grillade grönsaker

Mycket gott till grillat. En shakerform för grönsaker underlättar grillningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g små färskpotatis eller delikatesspotatis från påse
  • 250 g grön sparris
  • 3 paprikor
  • 100 g hyvlad parmesanost
  • 80 g babyspenat
  • Vinägrett:
  • 1 citron, saften
  • 0,5 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Förbered dressingen och smaka av.
  2. Skölj grönsakerna.
  3. Knäck av den träiga biten av sparrisen kärna ur och skär paprikan i lite större bitar.
  4. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 7-20 minuter beroende på storlek och sort. Prova med provsticka. Häll av kokvattnet. Koka gärna dem strax innan de skall användas, om potatisen är varm eller ljummen suger den åt sig vinägretten bättre än om den är kall.
  5. Grilla sparris och paprika väl i en grönsaksshaker på grillen och tillsätt gärna den kokta potatisen på slutet om det får plats. Annars häller du över vinägrätten och blandar allt i en stor skål bara. Strö över babyspenaten och hyvla parmesan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept