Frallor med maskros

Piffa till det med ogräs i frukostfrallorna!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl maskrosblommor (bara kronbladen)
  • 12-13 dl lantbrödsmjöl fyra sädesslag
  • Garnering:
  • Solrosfrön
  • Pumpakärnor
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör ut jästen i det. Blanda ner smör, sirap och salt och tillsätt maskrosblommorna. Blanda i mjölet, lite i taget och arbeta degen smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bullar på ett mjölat bakbord. Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med vatten och toppa dem med solrosfrön, pumpakärnor och lite flingsalt. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna under bakduk på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…