Fransk köttfärslåda

Mumsigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 800 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 4 msk flytande margarin
  • ½ msk vetemjöl alt Maizena majsstärkelse
  • 2 dl buljong (1 msk konc flytande kalvbuljong + 2 dl vatten)
  • 1½ dl mjölk
  • 3 skivade tomater
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill eller kraftig övervärme. Skala potatisen och dela dem i 4 delar, koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Skala lök och vitlök, finhacka dem och fräs dem sedan mjuka i 1 msk Milda. Rör ner färsen med en gaffel och fräs till färsen blivit lätt brynt. Pudra över mjölet, späd med buljongen och låt koka upp.
  3. Gör ett luftigt potatismos med 3 msk Milda och mjölk. Använd gärna elvispen, smaka av moset med salt och peppar.
  4. Lägg köttröran i en ugnssäker form, lägg på de skivade tomaterna, täck med potatismos och strö till sist över osten. Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg, det tar ca 10 minuter. Servera med en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@marre73

Fläskgryta med sting

Leker med mat och hittade på detta, blev riktigt gott och är lätt att göra. Maten sköter sig själv i ugnen och man slipper…

@mafia

Kleftiko

Egenkomponerat recept på en rätt,som vi åt många gånger under vår övervintring på Cypern.