Fransk linssallad med bacon

De små och vackra svarta belugalinserna ser nästan ut som rysk kaviar. Linserna är smakrika och passar perfekt i en sallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl belugalinser
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 1 selleristjälk
  • 2 ägg
  • 2 tomater
  • 140 g bacon
  • 1 salladshuvud av valfri sort
  • Marinad:
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Finrivet skal och saft av 1 citron
  • 1 msk grovkornig fransk senap
  • 1 mycket finhackad schalottenlök

Gör så här

  1. Skölj linserna i kallt vatten. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i linserna och koka dem 15-20 minuter eller tills de känns mjuka men har en kärna med tuggmotstånd.
  2. Gör under tiden marinaden. Blanda olivolja, vinäger, citronskal, citronsaft, senap och schalottenlök i en skål.
  3. Häll av kokvattnet från linserna och häll linserna i en stor skål. Slå på marinaden och blanda väl. Låt stå i rumstemperatur en timma.
  4. Skala rödlöken och skiva den tunt. Hacka sellerin. Koka äggen och låt dem svalna något. Halvera äggen och skär tomaterna i klyftor. Stek baconen knaprig och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Fördela grönsallad på tallrikar och lägg på linserna och de övriga ingredienserna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…