Franska äpplepannkakor

Dessa varma och fluffiga pannkakor med äpple och kanel smakar ljuvligt med lönnsirap.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl kesella, 1 % fett
  • 2 separerade ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 msk smält margarin + extra till stekning
  • 2 urkärnade äpplen, tunt skivade, t ex golden delicious
  • 3 msk råsocker
  • Lönnsirap till servering

Gör så här

  1. Blanda kesella, äggulor, filmjölk, mjöl, florsocker och kanel i en skål. Vispa ner margarinet och vispa till en slät pannkakssmet.
  2. Vispa ihop äggvitorna till ett vitt skum och vänd ner i pannkakssmeten i två omgångar. Ställ åt sidan.
  3. Sätt ugnens grill på medelvärme. Hetta upp en stor teflonstekpanna och pensla med lite smält margarin. Häll 1 dl pannkakssmet i stekpannan och grädda 5 minuter. Lägg på en fjärdedel av äppleskivorna och strö över en fjärdedel av sockret. Grädda tills pannkakan är fast och låt den glida över på en plåt. Upprepa med resten av smeten till fyra pannkakor.
  4. Sätt plåten under grillen och grädda ovansidan på pannkakorna 2-3 minuter tills gyllene. Ringla över lönnsirap och servera pannkakorna varma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept