Frasiga potatisvåfflor

Frukost, brunch, lunch eller middag - flexibla och matiga våfflor. Toppa gärna med en matig laxröra eller rom, créme fraiche och finskuren rödlök. Eller bjud med sylt och grädde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g kokt kall potatis
  • 150 g smör
  • 2 dl mjölk, 3%
  • 2 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl, 240 g
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Riv potatisen grovt. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop mjölk, vatten, mjöl, ägg, bakpulver och 1 tsk salt till en slät smet. Rör ner smöret. Tillsätt den rivna potatisen.
  2. Grädda våfflor i ett smort våffeljärn tills de får fin färg.
  3. Toppa gärna med en matig laxröra eller rom, créme fraiche och finskuren rödlök. Eller bjud med sylt och grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…