Fredagsfajitas

Tacofest. Faijitas med kyckling, mango chutneysås och kesoröra. Laga mexikanskt nästa gång du bjuder hem vännerna. Tomater, chilipeppar och spiskummin sätter färg och smak på maten som har blivit omåttligt populär här i Sverige.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 rödlök
  • 2 paprikor
  • Arla smör och rapsolja
  • Ca 1 msk tacokrydda
  • 2 dl tomatsalsa på burk
  • 8 mjuka tortillabröd
  • Mango chutneysås:
  • 2 dl Arla köket medelhavsinspirerad matyoghurt
  • 2 msk mango chutney
  • Rör ihop yoghurt och mango chutney i en skål.
  • Kesoröra:
  • 250 g Keso cottage cheese, taco
  • 2 dl Arla köket riven ost, texmex
  • 1 burk bönor t ex kidneybönor
  • 1 burk majs, valfri mängd

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela den i bitar.
  2. Skala löken och skär den tunt. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Fräs lök och paprika i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i kyckling, tacokrydda och salsa. Låt koka upp.
  3. Mango chutneysås:
  4. Rör ihop yoghurt och mango chutney i en skål.
  5. Värm tortillabröden.
  6. Servera kycklingröran med bröden och alla goda tillbehör.
  7. Hett tips!
  8. Hotta upp dina fajitas några grader med hackad chili.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr