French Toast med kardemummadoftande fikon- och hallonkompott

En spännande enkel efterrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 färska fikon
  • 2 dl frysta hallon
  • Finrivet skal och saft av ½ limefrukt
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 4 skivor vitt rostbröd
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 dl Mjölk
  • 2 msk Svenskt Smör
  • 1½ dl Vispgrädde

Gör så här

  1. Börja med kompotten. Rör hallonen med en sked tills de är finfördelade. Tillsätt limesaft, limeskal, 2 msk florsocker och kardemumma. Skär fikonen i klyftor rör ner i kompotten.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd bröden i äggblandningen och stek dem gyllene på båda sidorna.
  3. Servera toasten med fruktkompott, lättvispad grädde och sikta över florsocker. Dekorera gärna med citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…