Frisbeebiff med tomatsås

En portion ger 1,6 MJ (400 kcal) varav 50 E% är kolhydrater. Ta flera portioner om du behöver mer energi. Receptet är beräknat till 2 idrottsportioner eller 4 normalportioner.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk Idealvetemjöl (eller vanligt vetemjöl)
  • 1 dl mjöl
  • Till stekning:
  • Matfett
  • Tomatsås:
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • ev 1-2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, peppar, mjöl och mjölk.
  2. Bryn matfett i en stekpanna.
  3. Platta ut färsen till en stor biff som täcker hela stekpannan.
  4. Stek i cirka 4 minuter på medelvärme. Dela biffen i 2-4 delar så går det lättare att vända den. Vänd biffdelarna och stek på andra sidan i 4 minuter.
  5. Häll i de krossade tomaterna, vitlök, grädde och soja. Smaka av såsen med extra salt och peppar. Låt det puttra i 3-4 minuter.
  6. Servera med nykokt pasta, persilja, sallad och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…