Friterad glass med hallonsås

Ljuvlig efterrätt med hög wow-faktor! Här gäller det att börja i tid. Glassbollarna måste bli genomfrysta och det knapriga skalet stabilt för att friteringen ska lyckas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ liter vaniljglass, eventuellt laktosfri
  • 60 g glutenfria ingefärskakor, t ex engelska pepparkakor
  • 30 g skalade pistaschmandlar
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • Olja till fritering
  • Hallonsås:
  • 250 g hallon
  • 1 msk socker
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Forma snabbt glassen till 4 stora kulor. Lägg dem direkt på en bricka och frys in dem i 2 timmar.
  2. Hallonsåsen:
  3. Koka upp hallon, socker och vatten. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Mixa slätt med en stavmixer och häll sedan såsen genom en sil. Låt svalna.
  4. Mixa kakor och mandlar fint i en matberedare. Rulla glasskulorna i smulorna och frys in på nytt i 30 minuter.
  5. Vispa hop ägg och socker i en skål. Doppa glassbollarna i äggsmeten och rulla dem ytterligare en gång i smulorna. Frys 1 timme till.
  6. Hetta upp olja i en fritös eller kastrull (fylld till hälften) till 190 grader. Fritera glassbollarna en i taget (annars sjunker oljans temperatur för mycket) i 30 sekunder.
  7. Servera glassbollarna direkt med hallonsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…