Friterad kyckling med sichuanpeppar

En typisk kinesisk rätt med friterad kyckling.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling, färsk hel
  • Salt
  • 3 tsk sichuanpeppar, (el 1 tsk svartpeppar el chilipulver)
  • 2 msk maizena
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl, till panering (finsiktat ströbröd)
  • 1 l matolja, till fritering
  • 1 knippe salladslök, i bitar
  • 1 röd paprika, i tärningar
  • 1 grön paprika, i tärningar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 2 msk ättika
  • Marinad:
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk plommonsås, (finns i asiatiska affärer)
  • 3 msk mango chutney
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk ingefära, malen

Gör så här

  1. Dela kycklingen i små bitar med ben, salta och peppra. Det går också bra med 1 kg kycklingben eller små klubbor.
  2. Rör ihop marinaden och lägg i kycklingbitarna. Strö över majsmjöl eller potatismjöl.
  3. Doppa kycklingbitarna i uppvispade ägg och panera dem i finsiktat ströbröd.
  4. Fritera kycklingbitarna i matolja i en wokpanna, fritös eller djup kastrull och låt kycklingen sedan rinna av på lite papper. Håll varmt i ugnen.
  5. Woka sedan grönsakerna några minuter i matolja. Lägg tillbaka kycklingbitarna igen och krydda det hela med kinesisk soja, honung och ättika.
  6. Servera med ris och sojasås

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr