Friterad tofu i het och kryddig sås

Soja, ingefära, chili... så gott! Våga prova. Den lite saltsöta såsen är gudomlig!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 300 g extra fast tofu
  • 50 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk fint riven ingefära
  • ½ dl japansk soja
  • 1½ msk rörsocker
  • ½ dl majsmjöl
  • ½ liter neutral olja till fritering
  • 1 msk skalade sesamfrön
  • 1-2 salladslökar, strimlade

Gör så här

  1. Lägg tofun på hushållspapper att rinna av. Fräs lök, vitlök och chili i smör tills allt är mjukt men utan att det tar färg. Häll i ingefära, soja och socker och låt sjuda 2-3 minuter.
  2. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180 grader. Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på ett hushållspapper.
  3. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…