Friterade räkbollar med thaisås

Friterade räkbollar med thaisås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g oskalade räkor, tinade
  • 1 tsk vitt vin
  • eller 1 tsk vatten med 2 droppar citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 2 äggvitor
  • 4 tsk maizena
  • 4 dl neutral olja, typ majs eller jordnöt
  • thaisås:
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 2 msk Sweet chili
  • ev. lite finhackad färsk chili och koriander

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche och sweet chili. Smaksätt med chili och koriander och ställ kallt till servering. Klappa räkorna helt torra. Hacka dem mycket fint eller kör dem i matberedare till färs. Smaka av med vin, salt och peppar. Rör ned äggvitor och maizena och rör färsen smidig. Hetta upp oljan i en stekpanna eller kastrull. Forma små bollar av färsen och släpp ned dem ett par åt gången. Fritera dem gyllenbruna. Servera med thaisås.

Kommentarer

Gjorde de här bollarna när vi lagade thaimat.Jag lovar de försvann i ett nafs. Sonen och maken älskade dem!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…