Frosen cheesecake med choklad och jordnötter

Jordnötter, kola och choklad är en vinnande kombination! Det går bra att byta ut jordnötterna mot salta mandlar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl salta jordnötter, hackade, 250 g
  • ½ burk karamelliserad mjölk, 200 g
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 300 g färskost
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad, grovriven
  • Topping:
  • ½ burk karamelliserad mjölk, 200 g
  • 3 msk vispgrädde
  • ½ dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Blanda jordnötter med karamelliserad mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24-26 cm i diameter. Tryck gärna upp lite även på kanterna.
  2. Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner färskost, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp.
  3. Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd sist ner äggvitan varsamt. Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar.
  4. Ta ut cheesecaken ca 20 minuter före servering. Blanda karamelliserad mjölk och grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över jordnötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…