Frukostbullar

Snabbt och smidigt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl fullkorn av råg
  • 1 dl vetekli
  • 7 dl vatten
  • 50 g margarin
  • 3 dl kefir, filmjölk el likn
  • 50 g jäst
  • ½ msk salt
  • ½ dl mörk sirap
  • 16-17 dl rågsikt

Gör så här

  1. Koka en gröt på havregryn, fullkorn, vetekli och vatten. Låt koka ca: 5 minuter. Låt gröten kallna.
  2. Smält margarinet. Blanda i kefiren.
  3. Smula ner jästen i den avsvalnade gröten. Häll över margarin-kefirblandningen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, sirap, och slutligen rågsikten. Arbeta uhop degen. OBS! den blir ganska lös. Låt degen jäsa i ca: 40 minuter.
  4. Knåda degen på väl mjölat bakbord. Mjöla också händerna, eftersom degen är lös. Dela den i 2 delar. Baka ut dem till rullar, platta till rullarna och skär ut trekanter (mao skär i zickzack) det blir ca: 15 bitar av varje rulle.
  5. Placera bullarna på smord plåt eller bakplåtspapper.
  6. Låt jäsa ca: 30 minuter.
  7. Grädda bullarna i 225 grader i ca: 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr