Frukostbullar med solrosfrön

Super smaskigt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 1 dl fibrex (sockerbetsfiber)
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ½ tsk stött fänkål
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kesella
  • 8 dl glutenfri mjölmix samt ½ dl till utbakningen
  • Till pensling:
  • ½ ägg (uppvispat) eller
  • ½ dl filmjölk
  • Solrosfrön

Gör så här

  1. Ugn: 250°
  2. Värm vatten och olja till 37°. Rör ut den smulade jästen med degspadet. Tillsätt Fibrex, linfrön och Fiberhusk, och låt blandningen svälla i 10 minuter.
  3. Rör i de stötta fänkålsfröna, saltet, färskosten och ca 6 dl av mjölmixen. Arbeta degen väl och låt den sedan jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter.
  4. Tillsätt ytterligare ett par deciliter av mjölmixen och arbeta ihop degen efter jäsningen. Skrapa ned på bordet som först har pudrats med mjölmix.
  5. Forma till två längder och skär vardera i åtta bitar. Flytta över bitarna till en plåt och låt jäsa under duk i 20–30 minuter.
  6. Pensla med ägg eller filmjölk och strö över solrosfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen till lagom färg och låt kallna på galler. Bullarna kan frysas.

Kommentarer

Hej! Du menar väl solroskärnor och inte frön?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…