Frukostmuffins med solrosfrö & morötter

Om man vill äta en mättande och nyttig muffins till frukost, är dessa ett bra förslag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 dl solrosfrö
  • 2 rivna morötter
  • 50 g margarin
  • 2 dl filmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ner morötterna och margarinet med fingertopparna (eller använd elvisp, långsam fart med degkrokar). Blanda i filmjölken och arbeta snabbt ihop. Dela i 8-10 bitar, lägg i muffinsform eller muffinsplåt. Grädda ca 10-12 min eller tills de fått fin färg. Servera nygräddade med t ex färskost.
  2. När det gäller tiden de ska grädda är jag inte helt säker på att det ska vara 10-12 min. Jag har nämligen antecknat två olika tider, den andra är 25 min, och jag misstänker att det är den tiden man ska följa...
  3. Energi 963 kJ / 230 kcal
  4. Protein 6,5 g
  5. Fett 10,3 g
  6. Kolhydrater 27,8 g
  7. Fibrer

Kommentarer

Testade att göra dessa en morgon och de var riktigt goda! Matiga muffins liksom...
De är jättegoda! Gjorde såna i skolan och de var underbara!

Liknande recept