Frukostskorpor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/2 dl rågkross
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 5 dl lättfil
  • 50 g jäst
  • 1 dl flytande margarin
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Låt rågkrosset svälla i 2 dl hett vatten i 1 timme. Mät upp mjölsorterna. Värm filen till 37 grader. Smula jästen och rör den med 1/2 dl av filen i en bunke tills den smälter. Häll på resten av filen samt margarin och salt. Tillsätt mjöl och rågkross och blanda degen jämn och smidig. Låt jäsa övertäckt en timme. Mjöla bakbordet lätt. Knåda degen smidig, dock ej alltför mycket. Skär den i fyra delar och rulla ut bitarna i längder, som du sedan skär i bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda dem i 10 minuter. Låt svalna under duk. Sätt ugnen på 75 grader. Dela bullarna mitt itu. Torka dem på plåt i ugnen 1 1/4 timme.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…