Fruktig smörgåstårta med kalkonpastrami

Den var så god att jag bad om receptet!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kvadratiskt bröd, i tre bottnar
  • Fyllning:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • ½ dl lättmajonnäs
  • 3 dl ärter och morötter, frysta
  • 1 äpple
  • 1 liten burk ananas i skivor i juice, 220 g
  • 200 g källarrökt skinka
  • 1/2 citron
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • Garnering:
  • 250 g turkisk yoghurt
  • 200 g crème fraiche
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 1/2 citron
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk persilja
  • Dekoration:
  • 1 kruka ekbladssallat
  • 150 g kalkonpastrami
  • 6 romanticatomater
  • 1 klase vindruvor, kärnfria

Gör så här

  1. Tina de frysta ärterna och morötterna. Tärna äpplet och skinkan. Pressa citronen och riv skalet. Riv citronskalet till garneringen och finhacka persiljan.
  2. Blanda samman yoghurt och majonnäs i en skål. Tillsätt ärter och morötter, äpple, ananas i bitar och skinka.
  3. Rör om och smaka av med citronskal och -saft, salt och svartpeppar.
  4. Bred fyllningen på två bottnar. Lägg samman och toppa med resterande brödbotten.
  5. Blanda yoghurt, crème fraiche, majonnäs, citronskal, salt, peppar och persilja. Bred krämen ovanpå och runt om tårtan.
  6. Dekorera kanten med ekbladssallat.
  7. Rulla kalkonpastramin och lägg runt kanten.
  8. Skölj och dela tomaterna och lägg dem innanför pastramin och vindruvorna i mitten. Låt stå kallt till serveringen.
  9. Tips!
  10. För godast och vackrast tårta, gör den klar till och med att garneringen runt om är på plats och låt den stå 6–12 timmar innan den dekoreras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr