Fruktkaka – Glutenfri

En saftig och ljuvlig kaka som är bäst dagen efter den bakats. Går utmärkt att frysa in i skivor, och ta fram så många man önskar. Så baka nu och ta fram vid jul. Om nu kakan kan vara orörd så länge!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl rörsocker
  • 4 ägg
  • 1 dl pressad apelsin
  • 50 g russin
  • 75 g torkade tranbär
  • 50 g syltade apelsinskal
  • 50 g pistagemandel
  • 50 g sötmandel, skållad och skalad
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • Garnering:
  • 1 dl florsocker
  • 1-2 tsk vatten
  • Röda cocktailbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Rör i apelsinsaften. Blanda russin, tranbär, apelsinskal, pistagemandel, mandel, bovetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och fiberhusk och rör ner i smeten. Låt smeten svälla i 10 minuter. Rör om igen.
  3. Smörj en avlång form, 1½ liter, väl och lägg ett bakplåtspapper i botten och låt det gå upp på kortsidan. Häll i smeten och grädda längst ner i ugnen i 1½ timme. Täck med folie om kakan börjar bli mörk. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kallna.
  4. Spritsa över florsocker blandat med vatten och garnera med cocktailbär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…