Frusen ansjovistårta

Gott och lätt till - påsk - midsommar - jul -

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk, 125 g ansjovisfiléer
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ dl hackad dill
  • Till garnering:
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 liten rödlök
  • ½ dl hackad gräslök
  • 1 burk, 125 g ansjovisfiléer

Gör så här

  1. Hacka ansjovisfiléerna.
  2. Vispa grädden. Blanda den med ansjovis, gräslök och dill.
  3. Bred ut blandningen i en rund form. Ställ in i frysen. Låt stå ca 5 tim.
  4. Skala och hacka äggen. Finhacka rödlöken. Blanda ägg, rödlök och gräslök.
  5. Stjälp upp ansjovistårtan på ett fat. Garnera den först med ansjovisfiléerna, så att de markerar portionsbitar. Fyll i med de övriga ingredienserna. Se bilden.

Kommentarer

Hur ska denna serveras? Direkt från frysen eller ska den tina något?

Liknande recept

@eery

Möckelsill

Första gången jag åt det här var hemma hos min mosters svärmor. Jag var bara tvungen att få receptet. Passar både till jul, påsk…

@bjuranna

Ädelostpaj

Jag gjorde små portionspajer och serverade som förrätt på påsk. Blir 16 små pajer eller en stór.